Ballina / Shkencë (page 30)

Shkencë

Shkenctarët amerikanë nderohen me Çmimin Nobel në fushën e fizikës

Shkenctarët amerikan që fituan Çmimin Nobel në fushën e fizikës, Rainer Weiss, Barry Barish dhe Kip Thorne

Shkenctarët, Rainer Weiss, Barry Barish dhe Kip Thorne kanë fituar Çmimin Nobel për Paçe në fushën e fizikës, për vëzhgimin e valëve gravitacionale. Treshja është nderuar për kontributin e tyre në projektin e ashtuquajtur LIGO, që me sukses konfirmoi parashikimet e teorisë gravitacionale të relativitetit të Albert Einstein, pas 100 …

Lexo më shumë

Kinë: Ndërhyrje kimike për “shërim” të kodit gjenetik

kodi gjenetik

Shkencëtarët kinezë kanë kryer për të parën herë një ndërhyrje kirurgjikale “kimike” mbi një embrion, për të larguar prej tij sëmundjen e “Beta-Talasemisë”. Ekipi i Universitetit “Sun Yat-sen” përdori teknikën e quajtur “korrigjim bazik” për të ndrequr gabimin e kodit gjenetik. Ata arritën të ndërhyjnë tek embrionet e prodhuara në …

Lexo më shumë

Zbulime: Ky univers multidimensional i trurit të njeriut

zbulim per trurin

Ekspertët shkencorë bëjnë një zbulim sensacional sipas të cilëve ata brenda trurit të njeriut kanë zbuluar prezencën e strukturave dhe formave 11-dimensionale. Neuroshkencëtarët përshëndesin zbulimin duke shtuar: “Kemi zbuluar një botë që kurrë se kishim imagjinuar Projekti Blue Brain i përbërë nga një grup shkencëtarësh ndërkombëtarë deklaron se rezultatet e arritur …

Lexo më shumë