Shkencë

Përhapja COVID-19 përmes 5G ‘një pamundësi fizike dhe biologjike’

Kishte mjaft shqetësime dhe komplote rreth 5G, që qarkullonin para shpërthimit të koronavirusit. Por, këto shqetësime duket se u përshkallëzuan – me shumë nga postime në internet që sugjerojnë një lidhje midis sëmundjes dhe teknologjisë së re të telefonisë celulare! Sars-CoV-2 është një virus që shkakton sëmundjen Covid-19. Viruset janë …

Lexo më shumë

Ndryshimi i klimës, çka thotë studimi i kontinentit të ngrirë të Antarktidës

200 vjet më parë, eksploruesit zbuluan kontinentin e shtatë të botës, Antarktidën. Më pas filloi një garë shumëkombëshe për kontrollin e kontinentit. Në fund të viteve 1950, shumë vende nënshkruan një traktat që mbronte kontinentin e ngrirë, por siç njofton korrespondenti i Zërit të Amerikës, Arash Arabasadi, pakti nuk parashikonte …

Lexo më shumë