Shkencë

NASA: Njihuni me fqinjët

NASA Njihuni me fqinjët

Fizikisht njerëzimit me teknologjinë aktuale i duhen miliona e miliona vite që të shkëputet nga galaksia e vet dhe të udhëtojë drejt galaksive fqinje. Megjithatë, po falë teknologjisë këto galaksi janë vetëm një shkrepje larg. NASA publikoi fotot më të pastra e njëkohësisht mahnitëse të përfituara falë punës së teleskopit …

Lexo më shumë

Cili meteorit u zbulua në Hënë?

hena

Shkencëtarët kanë gjetur një mineral të rrallë në meteorët lunarë që sugjerojnë se uji i akullt mund të fshihet nën sipërfaqen e Hënës. Një studim i ri tregon se gjurmët janë gjetur në mineralin e rrallë moganite, një meteor lunar i gjetur para 13 vjetësh në Afrikën Veriperëndimore. Mogamite, i …

Lexo më shumë