fbpx

Shkencë

Adami e Eva nuk janë njohur

adami dhe eva

Secili nga ne mund të gjej origjinën te paradhësi ynë që ka jetuar para 135 mijë vjetësh. Kështu të paktën sygjeron revista Science, e cila duke iu referuar studimeve të ekspertëve të gjenetikës nga universiteti i Kalifornisë Berkley pohon se zbulimet gjenetike kanë shkuar shumë më larg – madje deri …

Lexo më shumë

Bigfoot ekziston!!!

Bigfoot ekziston!, të paktën këtë e pohon revista shkencore Science World Report. Shkencëtarët si pohohet në këtë hulumtim kanë thënë se kanë gjetur prova të Hominidit gjigant, në ADN-në e studiuar në shumë vende të botës. Studimi pesë vjeçar është përmbledhje e analizave të 111 krijesave njerëzore dhe është realizuar …

Lexo më shumë

ADN konfirmon eshtrat e Richard III

Testet e ADN-së kanë konfirmuar se eshtrat e gjetura nën një parking makinash janë ato të mbretit të vendit Richardit të III. Shkencëtarët britanikë njoftuan të hënën se janë të bindur që skeleti i zbuluar gjatë një gërmimi arkeologjik në Leicester të Anglisë qendrore, është i ish-mbretit, i cili u …

Lexo më shumë

Hakerët e Mendjes

hakeret e mendjes

Shkencëtarët e Oxfordit dhe Berkeley, ia dolën të lexojnë në 20 për qind të rasteve PIN- kodet, e në 30 % kartelat bankare. Atë që dikur e shihnim në filma fantastiko-shkencor, është duke u bër realitet. Nëse mendoni se vendi më i sigurt për t’i fshehur informatat është kujtesa juaj …

Lexo më shumë

Dielli i dytë në qiellin tonë !

‘As që flitet për apokalipsin’, i ka deklaruar dr. Carter mediave të Australisë. Sipas tij, supernova do ti sjellë planetit Tokë elementet e nevojshme për vazhdimin e jetës dhe për kontinuitetin e saj . Supernova, shpërthimi i së cilës mund të shkaktojë ‘spektaklin’ më të madhë të ndriçimit prej kur …

Lexo më shumë