Shkencë

Gjendet peshku pelte gjigant

jellyfish

Shkencëtarët në Australi janë duke u përpjekur se si ta klasifikojnë specien e  re të llojit të peshkut gjigant pelte , i cili u zbulua në plazhin e Tasmanisë së Australisë. Një familje ka gjetur peshkun pelte të madhësisë 1.5 metër, në plazh. Dr. Lisa-ann Gershwin, nga agjensioni australian Shkencor …

Lexo më shumë

Zbulohen zogjtë që komunikojnë me sy!

jackdaw

Hulumtuesit në Cambridge  dhe Exeter kanë zbuluar se zogjtë  e llojit ‘Jackdaws’ përdorin sytë për të komunikuar me njëri tjetër. Studimi i fundit i publikuar në ‘Biology Letters’ tregon se si sytë e ‘Jackdaw-sëve’ përdoren për të dhënë shenjën e rrezikut në rast se ndonjë konkurrent i afrohet folesë së …

Lexo më shumë

Netët e dimrit me shfaqje planetare

Jo vetëm netët  e javës së kaluar ishin përplot me madhështi, ku  e gjitha  ishte falë qiellit që ishte ‘skena’ e shfaqjeve  mbresëlënëse të yjeve dhe planetëve. Sonte ju poashtu do të keni fatin të jeni dëshmitarë të një shfaqje planetare. Javën e kaluar ishim dëshmitarë të këtyre ngjarjeve: Ngritja …

Lexo më shumë

‘Gjarpërinjtë e gjithësisë’

Gjarpërinjtë janë kafshë dinake . Ato mund të gjenden duke u zvarritur në shkretëtirë , duke notuar në oqean madje edhe duke fluturuar në ajër . Por ata tani do të merren me një tjetër planet. Hulumtuesit në Institutin e Kërkimeve SINTEF të Norvegjisë dhe në Universitetin Norvegjez të Shkencës …

Lexo më shumë

Vullkani më i madh nënujorë

Një vullkan nënujor i quajtur Tamu Massifi u gjet rreth 1,000 kilometra në lindje të Japonisë, thotë William Sager, një profesor në Universitetin e Hjustonit, i cili udhëhoqi një ekip shkencëtarësh në këtë zbulim. Vullkani është me madhësinë e shtetit New Mexico dhe është ndër më të mëdhenjtë në sistemin …

Lexo më shumë

Adami e Eva nuk janë njohur

adami dhe eva

Secili nga ne mund të gjej origjinën te paradhësi ynë që ka jetuar para 135 mijë vjetësh. Kështu të paktën sygjeron revista Science, e cila duke iu referuar studimeve të ekspertëve të gjenetikës nga universiteti i Kalifornisë Berkley pohon se zbulimet gjenetike kanë shkuar shumë më larg – madje deri …

Lexo më shumë

Bigfoot ekziston!!!

Bigfoot ekziston!, të paktën këtë e pohon revista shkencore Science World Report. Shkencëtarët si pohohet në këtë hulumtim kanë thënë se kanë gjetur prova të Hominidit gjigant, në ADN-në e studiuar në shumë vende të botës. Studimi pesë vjeçar është përmbledhje e analizave të 111 krijesave njerëzore dhe është realizuar …

Lexo më shumë