Shkencë

Homoseksual lind apo bëhesh?

gay, shkenca,Science,adn

Sipas shkencëtarëve nuk ekziston vetëm një gjen që lejon parashikimin e sjelljes seksuale, por mijëra variante që kontribuojnë në mënyrë të kufizuar kundrejt ndikimit të ambientit dhe kulturës Homoseksualiteti lind nga një kombinim faktorësh gjenetikë dhe ambientalë. Ky është përfundimi i një studimi të shumëdebatuar, i kryer mbi një milionë …

Lexo më shumë

Kjo specie është e përjetshme

specie e perjetshme

Nëse deri më sot keni qenë të sigurtë që gjithçka e gjallë është e përkohshme, e keni gabim. Ekziston një specie që jeton përjetësisht. La ‘turritopsis dohrnii’, një specie e vogël e kandilit të detit të Mesdheut, është i njohur si “kandili i pavdekshëm”. Falë aftësisë, kjo krijesë e vogël …

Lexo më shumë

Më i vjetër se Lucy: Zbulohet fytyra e paraardhësit tonë të para 3.8 milionë vitesh

Fytyra jashtëzakonisht e plotë, që i përket një paraardhësi të hershëm njerëzor që jetoi 3.8 milionë vjet më parë, është zbuluar në Etiopi. Paraardhësi i përket specieve njerëzore Australopithecus anamensis dhe ngjason me majmunin. Shkencëtarët e kanë quajtur një ikonë të evolucionit njerëzor. Kafka pritet të hedhë dritë mbi historinë …

Lexo më shumë