Ballina / Shëndet & Fitnes / Shkenca: Njerëzit e dinë se kanë vdekur
vdekja

Shkenca: Njerëzit e dinë se kanë vdekur

Dëshmia që jeta pas vdekjes ekziston? Zbulim i shkencëtarëve – njerëzit e dinë që kanë vdekur.

Njerëzve gjithmonë u ka interesuar se çfarë ndodh pas vdekjes, çfarë na pret në anën tjetër dhe a janë të mundshme të gjitha ato skena nga filmat.

Sipas njohurive të reja, kur vdisni e dini që keni vdekur, sepse kur zemrës i pushon qarkullimi i gjakut truri automatikisht pushon dhe kjo do të thotë që dikush edhe zyrtarisht është i vdekur.

Hulumtimet e reja kanë treguar që truri i personit të vdekur dhe vetëdija e tij vazhdojnë të punojnë edhe një kohë, gjë që do të thotë që personi mund të njohë vdekjen e vet.

Ekzistojnë dëshmi të cilat tregojnë që personi mund të dëgjojë kur e shpallin të vdekur.

Ky studim i ri paraqet idenë për serinë holivudiane “Flatlines”, e cila përcjell grupin e studentëve të mjekësie të cilët kanë pasur përvojë me vdekjen.

Ata me kimikale simulojnë ndërprerjen e punës së zemrave të tyre, shkruan Dailystar.

Ata përjetojnë një lloj jete pas vdekjes, mirëpo shkencëtarët tërheqin vërejtjen që realiteti është më i tmerrshëm.

Doktor Sam Parnia, nga Nju-Jorku, thekson që njerëzit drejtpërdrejtë para ndërprerjes së punës së zemrës ende janë të vetëdijshëm.

– Kemi zbuluar që njerëzit të cilëve u është ndalur zemra në tavolinën e operacionit dhe sërish janë zgjuar munden në tërësi të përshkruajnë se çfarë ka ndodhur rreth tyre kur u është ndalur zemra.

Ata saktësisht kanë përshkruar se çfarë kanë bërë mjekët dhe infermieret, çfarë kanë biseduar, mirëpo kanë mundur edhe të shohin, ka thënë ai.

 

Provo po ashtu

vaksinimi, fruthi, obsh

OBSH: Ata që udhëtojnë duhet të kujdesen nga fruthi

Rritet numri i të sëmurëve me fruth dhe kjo është një ndër sëmundjet ngjitëse, që …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.