fbpx
truri 2

Shenja të hershme që tregojnë një problem të shëndetit mendor

Për shkak të stilit të jetesës stresuese, sfidave të përditshme dhe kujdesit të zvogëluar për veten dhe nevojat e tyre, shëndeti mendor i një individi mund të dëmtohet.

Secili person ka një energji, kurajë dhe forcë tjetër kur lindin stuhitë e jetës, por kur shfaqen vështirësi të caktuara, ato janë të zgjidhshme nëse përgjigjeni me kohë dhe nuk e lënë pas dore shëndetin tuaj.

Këtu janë disa shenja të hershme që tregojnë një problem të shëndetit mendor:

-dëshira për të izoluar veten nga të tjerët dhe për të ndaluar të shijuar aktivitetet që më parë ke dashur

-gjumë më i shkurtër ose më i gjatë se zakonisht

-mbingrënia ose një oreks i ulur në mënyrë drastike

– mungesë energjie

– veset

– shprehje e pakontrolluar e emocioneve të pazakonta

– ngatërrim

– lëkundje të papritura të humorit

– demotivim dhe vështirësi në kryerjen e veprimtarive të përditshme

– problemet me përqendrimin ose kujtesën

– tepër vetë-kritikë dhe zemërim ndaj vetvetes dhe të tjerëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.