Shëndet & Fitnes

Zbulohet shkaktari i astmës …

Infeksionet virale në të sapolindurit dëmtojnë pjesë të sistemit imunitar dhe rrisin rrezikun e sulmeve të astmës më vonë në jetë, thotë një studim amerikan. Hulumtuesit amerikanë kanë bërë një hulumtim në minj, përmes së cilit treguan se si infeksionet nga viruset në kanalet e frymëmarrjes dëmtuan funksionin e qelizave të …

Lexo më shumë

Pse vuajnë njerëzit nga diabeti?

Diabeti mellitus apo sëmundja e sheqerit, është një çrregullim metabolik që karakterizohet nga rezistenca në veprimin e insulinës, deficitit të insulinës apo kombinimi i këtyre dy faktorëve së bashku. Manifestimi më i madh klinik i kësaj sëmundje është hiperglikemia apo rritja e glukozës në gjak. Përveç prishjes së metabolizmit të …

Lexo më shumë