Ballina / Shëndet & Fitnes (page 80)

Shëndet & Fitnes

Shtypja e gjakut: kufijtë e rrezikshëm, si ta ulni dhe ta kontrolloni

Kuptoni se cilët janë kufijtë optimalë dhe cilët të rrezikshëm të shtypjes së gjakut, si mund ta ulni dhe pse është e rëndësishme ta kontrolli rregullisht. Hipertensioni, hipotensioni, tensionin sistolik, diastolik. Kur flasim për shtypjen më së shpeshti përdorim këto fraza, por a e dini se çfarë domethënie kanë? Shtypja …

Lexo më shumë