Shëndet & Fitnes

Vetmia bën keq për shëndetin

Vetmia

Në vitin 2015, studiuesit nga Universiteti Brigam Jang kërkuan të dhëna rreth vetmisë dhe izolimit. Rezultatet e tyre nga qindra mijëra njerëz treguan se izolimi social rezultoi në një rritje prej 50 përqind të vdekjes së parakohshme. Vetmia dhe izolimi nga shoqëria shoqërohen gjithashtu me rritjen e presionit të gjakut, …

Lexo më shumë

Si ta ndalim lemzën ?

Shurupet kundër kollës dhe trajtimet tjera mund ta qetësojnë gjendjen, por ju gjithmonë duhet vizituar mjekun e përgjithshëm nëse keni lemzë të vazhdueshme. Lemza është një lloj i kollës së thatë që mund të irritojë fytin dhe mushkëritë tuaja, si dhe të shkaktojë probleme tjera në fyt. Por, ju mund …

Lexo më shumë

Gabimet gjatë dietës

dieta

Tanimë janë shfaqur shumë lloje të dietave, disa efektive disa jo, mirëpo gjëja që duhet të mbani mend gjithnjë është se nuk është e rëndësishme të ‘vdisni’ nga uria, por është e rëndësishme të dini si mbahen dietat. Ju sjellim disa këshilla gjatë dietës, të publikuara në HuffingtonPost. Megjithëse, vaji …

Lexo më shumë