fbpx

Shëndet & Fitnes

Luftoni depresionin me kos

Një studim i ri sugjeron se kosi mund të jetë një alternativë efektive për trajtimin e depresionit, pasi përmban bakterin “probiotik laktobacilus”. Eksperimentet te minjtë kanë treguar se ky “bakter i mirë” ndihmon në lehtësimin e stresit, depresionit dhe tensionit në gjak. Studiuesit nga Shkolla Mjekësore në Virxhinia, kanë zbuluar …

Lexo më shumë

5 fakte rreth vaksinave

Ka shumë informacione kontradiktore rreth vaksinave. Vaksinat janë të sigurta dhe efektive. Çdo vaksinë e licencuar testohet rreptësisht përpara se të aprovohet për përdorim. Ato rivlerësohen dhe monitorohen vazhdimisht për efektet anësore. Në rastet e rralla të raportimit të ndonjë efekti anësor, hulumtohet rreth tij. Vaksinat parandalojnë sëmundjet vdekjeprurëse. Vaksinimi …

Lexo më shumë