fbpx

Shëndet & Fitnes

Me këto ushqime luftohet skleroza

ushqimi dhe skleroza

Ushqyerja e shëndetshme është pjesë e rëndësishme dhe e lidhur fort me mirëqenien. Por edhe me menaxhimin e simptomave të sklerozës së shumëfishtë. Në rastin e kësaj sëmundjeje, sistemi imunitar sulmon sistemin qendror nervor dhe bllokon apo ndërpret sinjalet nervorë duke shkaktuar simptoma si: — Lodhje — Mpirje — Probleme …

Lexo më shumë

Risi në fushën e psikiatrisë për pagjumësinë

gjeni i pagjumesise

Identifikohen gjenet themelore të pagjumësisë që rregullojnë stresin dhe emocionet si dhe në sajë të tyre fillon të zbulohet edhe mekanizmi biologjik përgjegjës për këtë çrregullim, sipas studimit të botuar në revistën ”Nature Genetics”. Studimi i parë është kryer nga spitali amerikan në Massachusetts General (MGH) dhe Universitetin britanik të …

Lexo më shumë