fbpx

Shëndet & Fitnes

Cigaret elektrike

cigaret elektrike, kaneri, shba

Vdekja e parë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës si pasojë e përdorimit të cigares elektronike Pacienti e ka humbur jetën pasi u prek nga një sëmundje e rëndë në sistemin e frymëmarrjes. Kjo vjen ndërsa ekspertët po hulumtojnë për një sëmundje misterioze në mushkëri që lidhet me përdorimin e …

Lexo më shumë

A duhet të vëmë maska: Ndotja nga makinat nxit astmën tek fëmijët në mbarë botën

Astma e fëmijërisë është sëmundja kronike më serioze mes fëmijëve sipas Organizatës Botërore të Shëndetit. Një raport i ri thotë se ndotja nga trafiku është një shkaktar kryesor i sëmundjes. Kevin Enochs i Zërit të Amerikës sjell më shumë hollësi. Dihet se ndotja nga trafiku është një kontribues i madh …

Lexo më shumë

Hulumtimet sygjerojnë se mediat sociale shkaktojnë probleme mendore

instagram selfie

Llogaritë adiktive të modeleve të fitnesit, të udhëtimeve ekzotike dhe momenteve të përsosura të fotografive shpesh nuk përputhen me jetët tona relativisht rutinore. Disavantazhi i shkaktuar nga ky hendek është se një numër i madh i hulumtimeve sugjerojnë se mediat sociale po kontribuojnë në problemet e shëndetit mendor si ankthi, …

Lexo më shumë