Shëndet & Fitnes

OBSh: Rrezik nga vetëvrasjet dhe depresioni

depresioni

“Lëndimet nga trafiku rrugor, HIV/AIDS-i, vetëvrasja janë shkaktarët kryesorë të vdekjes kurse depresioni është shkaku numër një i sëmundjes dhe i paaftësisë”, konstaton Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) në raportin e saj Shëndet për adoleshentët e botës.  Depresioni është shkaktari kryesor i sëmundjes dhe paaftësisë si për djemtë edhe për …

Lexo më shumë

Me 5 hapa drejt lumturisë

Këta janë hapat që sipas MSN-së mund të ju bëjnë më të lumtur:   Vetë-kontrolli. Të bësh atë që të çon drejt qëllimeve tuaja. Vetë-kontrolli të shtyn të bësh zgjedhjet e vështira të cilat të sjellin më afër qëllimeve tuaja.  Kurajë. Të kesh parasysh që ëndrrat e mëdha kanë nevojë …

Lexo më shumë

Zemra e shëndoshë!

zemra

Sëmundjet e zemrës shfaqën jo rrallë andaj duhet të dijmë më tepër se si t’i evitojmë shkaqet deri tek sëmundja. Ju ofrojmë disa këshilla për një zemër të shëndoshë. Sigurohu që i njihni sinjalet e sëmundjeve të zemrës. Shtërngimi apo siklet në gjoks, qafë, krahë apo stomak mund të jenë …

Lexo më shumë

Gjetje të reja mbi fertilitetin

Në edicionin e fundit të zhurnalit ‘Nature’, hulumtuesit raportojnë se kanë identifikuar proteinën receptore që vepron më vezë. Atë e quajtën ‘Juno’ sipas zotit romak të fertilitetit.< Një ekip prej katër ekspertëve nga Instituti ‘Wellcome Trust Sanger’ në Britani, të udhëhequr nga Gavin Ëright dhe Enrica Bianchi, fshihen prapa këtij …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!