Shëndet & Fitnes

Zemra e shëndoshë!

zemra

Sëmundjet e zemrës shfaqën jo rrallë andaj duhet të dijmë më tepër se si t’i evitojmë shkaqet deri tek sëmundja. Ju ofrojmë disa këshilla për një zemër të shëndoshë. Sigurohu që i njihni sinjalet e sëmundjeve të zemrës. Shtërngimi apo siklet në gjoks, qafë, krahë apo stomak mund të jenë …

Lexo më shumë

Gjetje të reja mbi fertilitetin

Në edicionin e fundit të zhurnalit ‘Nature’, hulumtuesit raportojnë se kanë identifikuar proteinën receptore që vepron më vezë. Atë e quajtën ‘Juno’ sipas zotit romak të fertilitetit.< Një ekip prej katër ekspertëve nga Instituti ‘Wellcome Trust Sanger’ në Britani, të udhëhequr nga Gavin Ëright dhe Enrica Bianchi, fshihen prapa këtij …

Lexo më shumë

Sëmundjet e rralla

mostra, pacientet, vdekja

Lista e sëmundjeve të rralla është e gjatë, arrin në 7000 sëmundje ose ç’rregullime të përshkruara, definuara, e studiuara në njerëz. Shkruan: Vjollca GODANCI/ infoGLOBI Janë ato që zgjojnë kureshtje, janë ato që spikasin me paraqitje bizare, janë ato që kanë zhvilluar trendet në mjekësi duke u bërë caku për t’u …

Lexo më shumë