Shëndet & Fitnes

Mitet e kremit kundër diellit

Kremi kundër diellit është efektiv për mbrojtjen e lëkurës nga rrezet e dëmshme të diellit. Në një studim i kohëve të fundit nga “Shoqata Farmaceutike Mbretërore”, publikuar nga “Daily Mail”, rezultoi se një e katërta e njerëzve të cilët ishin pjesë e studimit nuk kishin informacion mbi këto produkte ose …

Lexo më shumë

Çrregullimet e ankthit, në rritje

Më shumë se një milion njerëz kryejnë vetëvrasje në botë, dhe kjo sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, ndërlidhet me çrregullimet mendore. Në Kosovë, sipas të dhënave, sëmundjet me çrregullime mendore, kanë arritur që të rangohen me rreth 35 për qind të sëmundjeve të përgjithshme. Sami Rexhepi, drejtor i Qendrës për Shëndetin …

Lexo më shumë

Rrushi i mirë për gjak

Rrushi i freskët ose i shtrydhur si lëng ndihmon në parandalimin e sëmundjeve të zemrës si edhe të kancerit. Rrushi tashmë është i njohur për vetitë e tij antioksiduese dhe stimuluese të prodhimit të qelizave të kuqe të gjakut. Antioksiduesit e tij ngadalësojnë plakjen jo vetëm të organizmit, por edhe …

Lexo më shumë

Pijet anti-stres

Stresi është një nga problemet me të cilat njerëzit ballafaqohen thuaja më së shpeshti.  Ka mënyra t ë ndryshme të trajtoni stresin, por mënyrat natyrale dhe më të shpeshta që përdoren e që prodhojnë rezultate të prekshme, janë këto më poshtë. Qumësht. Qumështi përmban një substancë që quhet triptofan, i …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!