Ballina / Shëndet & Fitnes (page 108)

Shëndet & Fitnes

Dhjetë profesionet që të shtojnë peshën

Sipas një studimi të ‘CareerBuilder’, konfirmohet teoria  e më hershme se shumë punë/profesione kanë prirje që ta shtojnë peshën. Ju sjellim 10 profesionet që vërtetë do të ndikojnë në shtim të peshës. Agjentët e udhëtimit Gjykatësit Punëtoret sociale Mësimdhënia Artistët/dizejnerët/Arkitektët Asistentët administrativ Fizikanët Shërbimet mbrojtëse (Policë, zjarrfikëse) Marketing/Ekspert në marrëdhënie me …

Lexo më shumë

OBSh: Rrezik nga vetëvrasjet dhe depresioni

“Lëndimet nga trafiku rrugor, HIV/AIDS-i, vetëvrasja janë shkaktarët kryesorë të vdekjes kurse depresioni është shkaku numër një i sëmundjes dhe i paaftësisë”, konstaton Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) në raportin e saj Shëndet për adoleshentët e botës.  Depresioni është shkaktari kryesor i sëmundjes dhe paaftësisë si për djemtë edhe për …

Lexo më shumë

Me 5 hapa drejt lumturisë

Këta janë hapat që sipas MSN-së mund të ju bëjnë më të lumtur:   Vetë-kontrolli. Të bësh atë që të çon drejt qëllimeve tuaja. Vetë-kontrolli të shtyn të bësh zgjedhjet e vështira të cilat të sjellin më afër qëllimeve tuaja.  Kurajë. Të kesh parasysh që ëndrrat e mëdha kanë nevojë …

Lexo më shumë