SHBA: Kërcënim për ndaljen e Kinës nga marrja e ujërave ndërkombëtare

Shtëpia e Bardhë ka tërhequr vërejtjen se synon ta ndalë Kinën nga marrja e territorit në ujërat ndërkombëtare në Detin Jugor Kinez, duke ndërtuar ishuj mbi shkëmbinjtë nënujorë dhe përdorimi i tyre për qëllime mbrojtëse.

Por, Kina ka tërhequr vërejtje se çfarëdo përpjekjeje për ndaljen e fushatës së saj do të kërkonte që nga ana e Shteteve të Bashkuara të “udhëhiqej luftë”.

Zëdhënësi i Shtëpisë së Bardhë, Sean Spicer, mbrëmë i ka përsëritur komentet e mëhershme të të nominuarit për sekretar amerikan të shtetit, Rex Tillerson, se Kina nuk duhet të lejohet të ketë qasje në ishujt, që i ka ndërtuar në hapësirat kontestuese në Detin Jugor Kinez.

“Nëse këta ishuj janë në fakt në ujërat ndërkombëtare dhe nuk janë pjesë përkatëse e Kinës, atëherë po, ne do të jemi të sigurt se ne i mbrojmë territoret ndërkombëtare që të përvetësohen nga një shtet”, tha zëdhënësi Spicer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.