fbpx
ekonomia informale

Shahini: Në Kosovë, ekonomia informale mbi 30 për qind

Ekonomia e “zezë” e cila është në masë të madhe prezentë në Kosovës është dike dëmtuar shumë sektorin real të ekonomisë, e po ashtu i dëmton edhe bizneset të cilat punojnë në mënyrë të drejtë duke i kryer të gjitha obligimet ndaj shtetit.

Kryetari i Aleancës Kosovare të Bizneseve (AKB), ka shtuar se kontrabanda dhe ekonomia informale vazhdon të jetë problem i madhe për Kosovën.

“Ekonomia informale ka pasur rënie dhe rritje nga momentet politike. Shumë hulumtime janë bërë, por që asnjëherë nuk ka rënë nën 30 për qind. Të jetë 30 për qind ekonomia informale në tregun e Kosovës, është një kancer për ekonominë, i cili po merr shtrirje të vazhdueshme që shkon herë pas here deri në 35 për qind. Këto janë shifra të cilat dihen, ndërsa për shifrat që nuk dihet, ato janë shumë më ta mëdha. Mund të jetë edhe më shumë”, ka thënë kryetari i AKB-së, Agim Shahini.

Ndryshe, sipas raporteve të ndryshme del se ekonomia informale në vendin tonë është mbi 30 për qind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.