Shafrani, ilaç i fuqishëm natyror për organizmin tuaj

Kjo bimë është njëra ndër mëlmesat më të mira, ngase shëron shumë probleme shëndetësore.

Shafrani i Indisë është bimë barishtore me prejardhje nga Azia dhe i përket familjes së xhenxhefilit. Viteve të fundit kultivohet edhe në Kosovë.

Nga rrënja e saj bëhet mëlmesa me ngjyrë të artë. Është përplot vitamina e minerale. Shafrani i pazier i bluar ka aromë të fortë, dheu, ndërsa me zierje si shtesë ushqimit ka shije të hidhur.

Shafrani:

* mbron mëlçinë
* përmirëson tretjen
* zvogëlon të fryrët
* ndihmon në luftë kundër kandidozës
* ka veti antiinflamatore e oksiduese
* preventivë në terapinë për kancer e HIV, diabet, atritis, sëmundjen e Alchaimerit, alergji të ndryshme
* pastron e forcon gjakun
* stimulon punën e mitrës
* largon dhembjen menstruale
* forcon sistemin imunitar
* tonik për bark e lëkurë problematike
* zgjigj problemet me mëlçinë
* i shkëlqyeshëm në lfutë kundër depresionit
* përmirëson punën e trurit
* shëron diabetin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!