senatori, journalist, assosiadet press, haiti, parlieament, primeminister

Senatori plagos me armë gazetarin

Kjo ndodhë para parlamentit kur vendi po provon zgjedhjen e kryeministrit

Dy persona, përfshi një gazetar, janë plagosur pasi janë qëlluar nga një senator haitian, i cili hapi zjarr përpara parlamentit teksa vendi përpiqet të konfirmojë emërimin e kryeministrit të ri.

Sheri Diw Nalio, një fotograf i Associated Press, u plagos në fytyrë. Personi i dytë, Leon Leblank, një shofer dhe rojë sigurie, mori gjithashtu plagë të rënda në Port-o-Prins, kryeqytetin e vendit.

Të plagosurit duken jashtë rrezikut për jetën, edhe pse mjekët hoqën copëza plumbash nga fytyra e foto reporterit.

Senati i Haitit po përpiqet të mblidhet për herë të dy në dy ditë për të konfirmuar emërimin e kryeministrit të ri, Fritz-William Michel.

Haiti ka javë që përfshihet nga demonstrata të ndryshme kundër Moisesë dhe qeverisë së tij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.