Seancë në Kongres për USA Global Media

Ligjvënësit  Uashington mbajtën  enjten një seancë për  analizuar disa vendime të kreut të Agjencisë së Shteteve  Bashkuara për Media Globale,  (USAGM)  përfshin  Zërin  e  Amerikës  dhe rrjetet e tjera  transmetimit  financuar nga Shtetet e Bashkuara.

Kryetari i Komisionit  Dhomës  Përfaqësuesve për Marrëdhënie me JashtëEliot  Engel, një  demokrat nga Nju Jorku, i kishte kërkuar kreut  USAGM-Michael Pack ,   paraqitej  dhe t’u përgjigjej pyetjeve  ligjvënësveZoti Pack la  kuptohej se kishte një angazhim tjetër  planifikuar dhe nuk mund  merrte pjesë.

Përveç zotit Pack, folës të tjerë të ftuar ishin ish-drejtues të rrjeteve të USAGM-ë, të cilët dhanë dorëheqjen ose që u pushuan nga puna menjëherë pasi ai mori drejtimin e agjencisë në qershor.

Mes tyre ishin ish-drejtoresha e Zërit të Amerikës Amanda Bennett; Jamie Fly, ish-residenti i Radios Evropa e Lirë / Radio Liria; dhe Karen Kornbluh, kryetare e bordit të drejtorëve të Fondit të Teknologjisë së Hapur.

Ligjvënësit republikanë dhe demokratë kanë shprehur shqetësime rreth pushimeve nga puna të drejtuesve të lartë të organizatës së medias, refuzimit të agjencisë për të zgjatur vizat për gazetarët e saj të huaj dhe çështje të tjera që kritikët thonë se o shkatërrojnë pavarësinë editoriale të rrjeteve të financuara nga SHBA, që transmetojnë për audienca të huaja.

Zoti Pack, ish-producent i pavarur filmash dhe televizionesh dhe ish-drejtues  i një fondacioni konservator, ka mbrojtur veprimet e tij në intervista dhe në komunikime me stafin e USAGM-së, duke thënë se ai do që të mbrojë pavarësinë editoriale të agjencisë dhe ta bëjë atë më efektive në arritjen e misionit të saj.

Ai ka thënë gjithashtu se kontrolle qeveritare kanë nxjerrë në pah probleme serioze sigurie që kanë vazhduar prej vitesh dhe që nuk janë trajtuar nga udhëheqësit e mëparshëm të institucionit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.