vetura pa shofer

Së shpejti vetura pa shofer

Autopiloti Cruise PR-1, pretendon të jetë i pari në botë që mund të marrë kontrollin e makinës në autostradë, duke e mbajtur atë në mënyrë të sigurt në korsi dhe në distancë të përshtatshme me makinat e tjera.

Ai është projektuar nga Kyle Vogt, përbëhet nga shumë senzorë në çati të makinës, kompjuter brenda veturës, dhe një kontroll panel te shoferi. Këto makina pritet të dalin në treg mes viteve 2017-2020.

Tash për tash vetura është duke u testuar vetëm në rrugët e Kalifornisë por në vitet e ardhshme ajo mund të jetë e pranishme në të gjithë rrugët e botës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.