S’do të ketë më Outlook Express as Paint

Përditësimi i ardhshëm i Windows 10 i Microsoft, i quajtur Vjeshtë (ose Vjeshtë në SHBA), do të sjellë një sërë veçorish të reja. Mirëpo me këtë përditësim Paint nuk do të jetë më pjesë e Microsoft.

Ai ka paraparë që ta mbyllë atë edhe ajo është përdorë për 32 vite, shkruan “The Guardian”.

Ajo ishte lëshuar së pari me versionin e parë të Windows 1.0 në vitin 1985, Paint në paraqitjet e tij të ndryshme ishte një nga redaktorët e parë të grafikut që filloi të përdorej shumë dhe u bë pjesë thelbësore e Windows.

Me Windows 10 Creators Update, i lëshuar në prill, Microsoft prezantoi Paint 3D të ri, i cili është instaluar së bashku me Paint tradicionale dhe përmban edhe imazhe të 3D dhe 2D. Por që nuk është bërë përditësimi  Paint-it origjinal.

Tani Microsoft ka njoftuar se së bashku me Outlook Express, Reader app dhe Reading list, Microsoft Paint është larguar nga përmbajta e listës së Windows 10 Fall Creators Update.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.