sauna

Sauna largon toksinat nga trupi juaj

Njerëzit që kërkojnë të nxjerrin toksina nga trupi i tyre sauna për të paktën katër herë në javë, zvogëlon presionin e gjakut me gati 50 për qind, thuhet tutje në hulumtim.

Besohet se dhomat e mbushura me avull ndihmojnë në zgjerimin e enëve të gjakut dhe ndihmojnë të rriturit të kapërcejnë stresin e tyre.

Studiuesit e Universitetit të Finlandës, pretendojnë se rezultatet e tyre ofrojnë një mënyrë alternative për uljen e presionit të gjakut dhe shmangien e sëmundjeve të zemrës.

Pacientët me hipertension, termi mjekësor për presionin e lartë të gjakut, shpesh rekomandohet të adoptojnë një dietë të shëndetshme dhe të ushtrojnë më shumë.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.