fbpx

Sa shkronja i ka alfabeti i Havajeve

Topolino është emri për Micky Mausin në Itali.

Alfabeti i Havajeve ka vetëm 12 shkronja.

85% e bimëve janë gjetur në oqeane.

8% e njerëzve ka një bri më shumë.

Ariu ka 42 dhëmbë.

Drerët i adhurojnë bananet.

Tri gjuhët më të shtrira janë: Mandarin (Gjuha e Lashtë Kineze), Spanjolle dhe Gjuha Angleze.

Macet kanë nga 32 muskuj në cdo vesh.

Peshqit e artë mund të shohin edhe rrezet infrared edhe ato ultraviolet.