fbpx
Sa ngjyra po i shihni

Sa ngjyra po i shihni?

Vetëm 25 për qind të njerëzve në botë mund të shohin TË GJTHA!

Harrojeni fustanin e kaltër a të zi, kjo është gjë e vërtetë. Profesoresha Diana Derval ka bërë një test, me ndihmën e të cilit mund të kuptoni se sa është i mprehtë syri juaj kur janë në pyetje ngjyrat.

Sa nuansa i shohim varet nga numri i tipeve të receptorëve për ngjyra në syrin tonë.

Saktësisht sa nuansa i shini?

Sa ngjyra po i shihni

 

Më pak se 20 nuansa: Ju jeni dykromat, si edhe qentë. Kjo do të thotë se keni dy lloje receptorësh. Sigurisht dëshironi të veshni garderobë të zezë, bezh e të kaltër. 25% e popullsisë janë dykromatë.

Ndërmjet 20 e 32 nuansa: Ju jeni trekromat, keni tri tipe receptorësh dhe atë në zonën vjollcë/kaltër, të gjelbër e të kuqe. E doni garderobën ngjyrash të ndryshme. 50% e popullatës janë trekoromatë.

Ndërmjet 33 e 39 nuansa: Ju jeni tetrakromat, si edhe bletët, ndërsa keni katër tipe të receptorëve në zonën vjollcë/kaltër, të gjelbër e të kuqe. Juve ju iriton ngjyra e verdhë, kështu që ajo vështirë gjendet në garderobën tuaj. 25% e popullatës janë tetrakromatë. -InfoGlobi