fbpx
putin

Rusia përgatitet të legalizojë tregjet e kriptovalutave deri në korrik 2018

Autoritetet ruse po planifikojnë të miratojnë një legjislacion të ri që do të legalizonte në mënyrë efektive tregjet e kriptovalutave deri në verën e vitit 2018.

Siç është shfaqur në një raport nga publikimi zyrtar i parlamentit rus më 1 mars, presidenti rus Vladimir Putin ka caktuar një afat kohor më 1 korrik për legjislacionin përkatës të kriptovalutave që do të miratohet në vend.

Raporti thekson në mënyrë të veçantë dy projektligje të përqendruara në teknologjinë blockchain që janë zhvilluar deri më tani. Ministria e Financave e Rusisë ka vënë në qendër të vëmendjes udhëzimet ligjore për lëshimin e ofertave fillestare të monedhave (ICO).

Raporti sugjeron se të dy autoritetet kanë rënë dakord për lëvizjet kryesore rregullatore në kriptovaluta, me përjashtim të një kontradiktë të madhe kur është fjala për shkëmbimet e kriptovalutave që veprojnë në vend. Në thelb, banka qendrore nuk është e prirur për tregtarët me pakicë dhe investitorët që marrin pjesë në tregtinë kriptovalutave.

Detajimi i mungesës së konsensusit më tej, Komiteti i Shtetit Duma për Tregjet Financiare, kryetari Anatoly Aksakov shpjegoi:

“Banka qendrore është kundër legalizimit të këtij lloji të monedhës dixhitale, sepse në këtë rast, qytetarët mund të fillojnë të investojnë në mënyrë aktive në kriptovaluta, duke mos marrë parasysh rreziqet e mundshme”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.