Rrugëtimi i çuditshëm i Nobelit në letërsi

Pavarësisht parashikimeve, pavarësisht kritikave dhe gjithçka je tjetër  çmimi Nobel në letërsi ia del të na çudisë çdo herë.

Duket sikur pritshmëritë tona thyhen çdo herë gjatë ndarjes së çmimeve, veçanërisht në letërsi, shkruan arbresh.info.

Për vite të tëra informohen shkrimtarët favorit si Roth, Murakami, Ali Ahmad Said Esber (ADONIS) ose Kadare dhe fiton ndonjë tjetër.

Çdo vit ndryshohet kategoria dhe çdo vit, që nga viti 1901, Nobeli shkon në një vend ndryshe nga një vit më parë.

Këtë vit fitues ishte Kazuo Ishiguro, për novelat e tij postmoderniste.

Kjo është lista e nobelistëve të deritanishëm:

2016-Bob Dylan, Amerika

2015 -Svetlana Alexievich, Bjellorusia

2014 -Patrick Modiano, Franca

2013 -Alice Munro, Kanadaja

2012 -Mo Yan, Kina

2011 -Tomas Tranströmer, Suedia

2010 -Mario Vargas Llosa, Peruja

2009 -Herta Müller, Gjermania

2008-Jean-Marie Gustave Le Clézio, Franca

2007-Doris Lessing, Britania e Madhe

2006-Orhan Pamuk, Turqia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.