bonn germany

Rritet numri i pasanikëve në Gjermani

Si numri i super të pasurve në Gjermani, ashtu edhe pasuria e tyre e përbashkët, është rritur që nga prilli, sipas studimit të ri nga firma këshilluese PwC dhe banka kryesore zvicerane UBS botuar të Mërkurën.

Gjatë pandemisë së koronavirusit, numri i miliarderëve në Gjermani u rrit nga 114 në 119, sipas studimit të botuar të Mërkurën.

Në Gjermani, pasuritë neto të këtyre ultra të pasurve u rritën në 594.9 miliardë dollarë amerikanë në fund të korrikut, pas një rënieje në fillim të pandemisë së koronavirusit në Prill.

Në sondazhin e fundit të kryer në Mars 2019, pasuria e tyre e përgjithshme grumbulloi 500.9 miliardë dollarë.

Pas shpërthimit të pandemisë, miliarderët gjermanë arritën rritjen më të madhe në fushat e teknologjisë (me investimet dhe pasuritë e tyre në këtë fushë duke u rritur me 46 përqind), kujdesin shëndetësor (plus 12 përqind) dhe financat (plus 11 përqind) .

Gjermania gjithashtu vazhdon të ketë numrin e tretë më të madh të milionerëve në botë, sipas Raportit Botëror të Pasurisë botuar në Korrik 2020.

Kush janë gjermanët më të pasur pas krizës së koronavirusit?

Sipas një renditje të botuar së fundmi nga “Manager Magazin”, gjermanët më të pasur ka të ngjarë të jenë familja Reimann e sipërmarrësve, të cilët kanë pjesë të mëdha në shumë produkte pastrimi dhe kozmetike ditore, me pasuri të vlerësuara në 32 miliardë €, përcjell tutje albinfo.ch.

Në vendin e dytë është themeluesi i Lidl, Dieter Schwarz me pasuritë e vlerësuara prej 30 miliardë eurosh. Vëllezërit dhe motrat Susanne Klatten dhe Stefan Quandt, të cilët zotërojnë pothuajse gjysmën e aksioneve të BMW, u emëruan të tretët.

Asetet e tyre kishin rënë me 1.5 miliardë € në një vlerësuar prej 25 miliardë € si rezultat i krizës së koronavirusit, përcjell tutje albinfo.ch.

Në të kundërt, një listë e botuar nga “Welt am Sonntag” më 20 Shtator arriti në përfundimin se themeluesi i Lidl Schwarz është gjermani më i pasur – me pasuri të vlerësuara prej 41,8 miliardë €.

Në vendin e dytë vjen familja Reimann me 21,45 miliardë €.

Sidoqoftë, edhe super të pasurit u prekën nga turbulencat në fillim të krizës së koronavirusit, e cila shkaktoi, ndër të tjera, një rënie të mprehtë të çmimeve në tregjet e aksioneve.

Sipas studimit, javët menjëherë pas shpërthimit të pandemisë në veçanti kontribuan në faktin se pasuria totale globale e miliarderëve u tkurr me rreth 6.6 përqind në 8 trilion dollarë midis marsit 2019 dhe prillit të vitit 2020.

Klubi i super të pasurve humbi 43 anëtarë herë pas here.

Nga Prilli e tutje, filloi një fazë e rimëkëmbjes, në të cilën pasuritë totale u rritën me rreth 28 përqind në fund të korrikut 2020.

Pasuria në rritje rreth globit

Kriza e koronavirusit i ka bërë super të pasurit në të gjithë globin edhe më të pasur. Deri në fund të korrikut, pasuria totale e më shumë se 2,000 miliarderëve dollarë në të gjithë botën ishte rritur në një nivel rekord prej rreth 10,2 trilionë dollarësh (8,7 trilionë euro), pjesërisht falë rimëkëmbjes në tregjet e aksioneve.

Sipas studimit, kjo ishte kryesisht për shkak të rritjes së shpejtë në fushat e teknologjisë dhe kujdesit shëndetësor, siç është gjithashtu rasti në Gjermani.

Pasuria e madhe është ndarë kështu midis 2,189 burrave dhe grave. Konvertuar në euro, shuma është më shumë se dy herë më e lartë se prodhimi ekonomik vjetor i Gjermanisë si ekonomia më e madhe në Evropë (në vitin 2019 ishte pak më pak se 3.5 trilionë euro).

Paratë e gatshme, pasuritë e paluajtshme, mallrat luksoze, aksionet dhe pasuritë e kompanisë u morën parasysh. Detyrimet u zbritën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.