Rregullatori i Kriptovalutave gjendet i vdekur në shtëpinë e tij në Korenë e Jugut

Koreja e Jugut ka qenë një treg kryesor për bitcoin gjatë vitit të kaluar në aspektin e adoptimit, vëllimit të tregtimit dhe reagimit rregullator. Tani një nga figurat më të larta në qeveri lidhur me rregullimin e kriptovet ka kaluar, me stresin që dyshohet të jetë një shkak kontribues.

Jung Ki-joon, Shef i Zyrës së Koordinimit të Politikave Ekonomike për Qeverinë e Koresë së Jugut, është gjetur i vdekur në apartamentin e tij në Seul të dielën në mëngjes. Sipas raporteve lokale ai ka gjasa të ketë vdekur të shtunën mbrëma përpara se trupi i tij të ishte gjetur nga familja e tij në mëngjes.
Vdekja e zyrtarit konsiderohet të jetë një zhvillim tronditës në Kore, pasi njeriu ishte vetëm 52 vjeç dhe nuk dihej se po vuante nga ndonjë sëmundje që kërcënonte jetën. Forcat koreane të policisë thuhet se kanë filluar një hetim për çështjen, por shkaku i saktë i vdekjes së tij nuk mund të konfirmohet derisa policia të marrë një raport nga zyra e mjekut.
Koreja e Jugut u fiksua me të gjitha kriptimet e vitit 2017 dhe qeveria vendore e pa atë si përgjegjësinë e saj për të mbrojtur qytetarët nga aspektet më të rrezikshme të ekosistemit në zhvillim të shpejtë, nga tregtia anonime në shkëmbime, pjesëmarrja në ICO dhe të tjera. Për një kohë të gjatë, vendi dhe përpjekjet e saj rregullatore mbizotëruan në titujt e dy forumeve të kriptovalutav dhe mediave kryesore financiare, siç ishte spekuluar gjerësisht të ishte një nga faktorët kryesorë në ngasjen e çmimit të bitcoin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.