foto panoramike nga marsi, curiosity

Rover Curiosity solli pamje mahnitësenga Marsi (Video)

Një imazh i ri panoramik është lëshuar nga NASA-s, foto e bërë nga Rover Curiosity në Mars.

Rover Curiosity ka qenë në Mars për më shumë se pesë vjet.

Tani ka një imazh të ri panoramik.

NASA ka bashkuar foton e madhe të fotografive individuale. Fotot individuale u morën në fund të tetorit 2017 në ditën e 1856-të të Roverit në Planetin e Kuq. Fotografitë janë nga “Ridge Vera Rubin”, në anën veriore të malit Sharp. Deri atëherë, Rover kishte mbuluar 17.63 kilometra.

Rover ka qenë prej kohësh duke udhëtuar në mal, por deri më tani nuk kishte qenë në gjendje për të ofruar fotot kaq të qartë sa në atë ditë në tetor të vitit 2017. Ai e sheh një tjetër mal rreth 85 kilometra larg dhe krater të brendshëm, ju gjithashtu mund të shihni “Bay Yellowknife”, ku Rover ka gjetur dëshmi të një hapsirë detare dhe ndoshta edhe dëshmi të një jete më të hershme. Fotot u morën me “mastcam” të Roverit, tha NASA në një njoftim për shtyp. Roveri ka qenë në Mars që nga viti 2012. Për NASA-n, misioni është një sukses sepse projekti hulumtues grumbullon shumë të dhëna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!