rumania

Romunët e rinj duan të paguajnë me kriptovaluta

Më shumë se gjysma e rumunëve që jetojnë në qytete njohin kriptot, dhe 60 përqind e njerëzve nën 40 vjeç besojnë se ata janë e ardhmja e pagesave. Gjysma e të rinjve duan të paguajnë me monedha dixhitale, sipas një sondazhi të ri. Sondazhi tregon rritje të ndërgjegjësimit të kripto-monedhave në vend. Shumë nga qytetarët e saj dëshirojnë të përfitojnë nga mundësitë që ato paraqesin.

Sipas sondazhit, 57 përqind e rumunëve në zonat urbane kanë dëgjuar për kriptot. Pothuajse një e treta e tyre besojnë se ato janë monedhat e së ardhmes. 17 përqind e të anketuarve pranojnë se po planifikojnë të blejnë monedha dixhitale brenda një viti. Një tjetër 8 për qind thonë se ata kanë blerë tashmë kripto në 12 muajt e fundit.

Romunët më të mëdhenj janë më entuziastë për kriptot. Një total prej 61 për qind e të anketuarve nën moshën 40 vjeç besojnë se monedhat dixhitale përfaqësojnë të ardhmen e pagesave. 44 për qind kanë besim në kriptovalutat dhe gjysma e tyre dëshirojnë të paguajnë me kripto. 22% thonë se kanë ndërmend të blejnë të paktën një monedhë në 12 muajt e ardhshëm.

Studimi gjithashtu mat popullaritetin e kripto monedhave të ndryshme në mesin e Romunëve. Më shumë se gjysma e njerëzve që jetojnë në qytete kanë dëgjuar për bitcoin, dhe 19 për qind e dinë për paratë Bitcoin. Ethereum (11 për qind), Litecoin (10 për qind) dhe Ethereum Classic (7 për qind) plotësojnë top 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.