Kawaii,olympic, toyota

Robotët argëtues

Krijesat e vogla me sy të mëdhenj do të mund të lëvizin krahët në mënyrë të telekomanduar dhe të sillen njësoj si spektatorët dhe sportistët

Gjiganti japonez në fushën e automjeteve Toyota, sponsor i aktivitetit sportiv, prezantoi para medias disa robotë, ani pse ende jo gati për të performuar, por që pretendojnë të japin kontributin e tyre në Lojërat më inovative të historisë, në një arkipelag me një reputacion teknologjik të dobësuar këto vitet e fundit, shkruan AFP.

Pra, “Kawaii” (të këndshëm) për të pritur vizitorët dhe atletët e Lojërave Olimpike të Tokios ose shumë të vlefshëm për të transportuar shtizat dhe disqet, një grup robotësh do të zbukurojnë me praninë e tyre Lojërat e Tokios verën e ardhshme (24 korrik-9 gusht).

“Krijesat e vogla me sy të mëdhenj do të mund të lëvizin krahët në mënyrë të telekomanduar dhe të sillen njësoj si spektatorët dhe sportistët”, sipas Tomohisa Moridaira, një nga drejtuesit e projektit për përfshirjen e robotëve në Tokio-2020 tek kompania Toyota.

Përveç personazheve të veshur si kafshë, në format të madh dhe që do të shëtisin në pika të ndryshme, do të ketë edhe robotë me veshje të personazheve të filmave të famshëm japoneze si Miraitowa dhe Someity.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!