stellar

Ripple e centralizuar, gjë e mirë për çmimin e Stellar Lumens

Ka zëra në rritje në komunitetin e krypto duke argumentuar se Ripple (XRP) nuk është një kryptovalutë. Dhe ka të vërteta për të, duke pasur parasysh se shumica e monedhave të mëdha mbahen nga një kompani. Pastaj sigurisht ka faktin se edhe pse Ripple vazhdon të miratohet nga institucionet financiare, çmimi i Ripple ka mbetur relativisht i pandryshuar nën një dollar. Ndonëse kjo mund të jetë për shkak të forcave mbizotëruese të tregut, ekziston edhe fakti që nuk ka nxitje që çmimi i Ripple të rritet.
Ripple është pozicionuar më së miri për adoptim, nëse mbetet në çmimet e saj aktuale, pasi që e bën atë relativisht të lirë dhe efektiv për sistemin bankar. Ekziston edhe fakti që Ripple (XRP) monedha, dhe Ripple platforma nuk kanë asnjë ndikim mbi njëri-tjetrin. Si e tillë, edhe pse bankat vazhdojnë ta përshtatin atë, nuk ka arsye se pse e njëjta duhet të përkthehet në një kthim të mirë për investitorët në Ripple (XRP). Në thelb, ndërsa Ripple është një lajm i mirë për sektorin financiar, nuk është asgjë për të buzëqeshur për investitorët.
Për fat të keq shumë njerëz ende nuk e kuptojnë këtë fakt. Ripple kurrë nuk ishte projektuar të ishte një pasuri spekulative, që mund të nxisë çmimin në çdo kohë. Stabiliteti është pika e saj e shitjes. Sa më shumë investitorë të mësojnë për këtë fakt, ata me shumë mundësi do të drejtojnë drejt kryptos që ofrojnë të njëjtat shërbime si Ripple, por janë të decentralizuara. Një kripto e tillë që do të përfitojë në periudhën afatgjatë është Stellar Lumens (XLM). Ka një numër arsyesh për të mbështetur këtë analogji sipas Kryptolajmit.

Së pari, Stellar është decentralizuar, që do të thotë se asnjë njësi e vetme nuk mund ta kontrollojë çmimin e saj. Kjo vetëm është një nxitje e madhe për këdo që kërkon të vendosë paratë e tyre në këtë kripto. Pastaj nuk është fakti se Stellar ka një funksionalitet të ngjashëm me Ripple. Kjo lejon një transferim të shpejtë, të besueshëm dhe pothuajse të lirë të parave përtej kufijve. Kjo është shumë e njëjta gjë që Ripple bën, vetëm se është shumë e centralizuar. Por faktori më i madh për rritjen afatgjatë të XLM është potenciali që çmimi i tij të rritet me rritjen e niveleve të adoptimit.
Ndryshe nga Ripple (XRP) që mund të kontrollohet nga një entitet, Stellar është i decentralizuar dhe vlerësohet tërësisht nga tregu. Si i tillë, sa herë që të miratohet, mund të presësh që forcat e kërkesës dhe të furnizimit të shtojnë vlerën e saj në mënyrë të konsiderueshme. Pasi që tregu i kriptografëve të mbërrijë dhe platforma Stellar të jetë adoptuar më shumë nga industria financiare, mund të presësh që vlera e Stellar Lumens (XLM) të rritet ndjeshëm. Shanset për këtë kriptë të godasin $ 1 brenda 2018 janë mjaft të larta.
Me çmimin aktual, Stellar është padyshim një blerje e mirë. Rënia e çmimeve të fundit kryesisht i atribuohet tarifave të larta për HitBTC pasi kjo kripto u rendit atje. Përndryshe, nga një perspektivë teknike, Stellar është ndoshta në çmimin më të ulët, dhe e bën për një pikë hyrje të mirë për një investitor afatgjatë. Investitorët më të suksesshëm e dinë se koha më e mirë për të blerë pasuri të mira është ”kur ka gjak në rrugë”. Dhe për momentin, tregu Stellar Lumens (XLM) po gjakoset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.