btcmining

Rënia e çmimit te Bitcoin, fatkeqësi për minatorët

Çmimi i bitcoin dhe disa qindra kripto valuta të tjera po vuajnë nga rënia më e madhe e vlerës në më shumë se një vit. 2017 doli të jetë një fenomen i drejtuar gjatë gjithë vitit, por pas vitit të ri, gjërat filluan të duken mjaft bearish. Vlera e BTC-së, në veçanti, po fluturon vetëm mbi zonën prej 7,500 dollarë në kohën e shkrimit dhe në atë mesatare globale disa minatorë po minojnë bitcoin në kostot e pagesës ose madje operacionet në humbje transmeton Kryptolajmi.

Modeli i hulumtimit bazohet në një mesatare globale prej gjashtë cent për kilovat orë. Ka patjetër disa zona në botë si Kina që ofrojnë norma shumë më të lira elektrike. Normat e Kinës për energji mund të jenë 4 cent ose më pak për kilovat orë. Rajonet e tjera në botë që ofrojnë metoda më të lira të prodhimit të energjisë si hidrocentrali mund të ofrojnë norma konkurruese gjithashtu.

Ka edhe arsye të tjera të lidhura me humbjen e të ardhurave nga minierat e BTC-së, përveç rënies prej 60 për qind në vlerë. Pagesat kanë rënë edhe për transaksion, e cila është një formë tjetër e të ardhurave për minatorët. Kthehemi kur çmimi ishte rreth $ 18-19K tarifat ishin gjithashtu astronomike pasi që tarifat mesatare të transaksioneve të mediave ishin në lartësi prej $ 30-40 USD për transaksion 226 byte. Tarifa mesatare e BTC ka qenë relativisht më e ulët, pasi që tani është $ 1 për transaksion sipas Bitinfocharts. Sipas Listës Blockchain.info, të ardhurat nga minierat arritën kulmin më 15 dhjetor një ditë përpara se BTC të prekte një mesatare globale prej 19,600 USD.

Gjërat ishin shumë të ndryshme nga sa nuk kishte aq shumë minatorë në lojë, atëherë kur rrjeti po funksiononte në më pak se 1 eksahash për sekondë. Shumë minatorë kanë rendesi në lojë tani pasi rrjeti BTC ka tejkaluar 25 exahash dhe mesatarja kohët e fundit është zakonisht 20.
Nëse minatorët shohin çmime rreth $ 3-4K për BTC atëherë shumë minatorë do të detyrohen të ndalin pajisjet e tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.