Ballina / Shëndet & Fitnes / Rehfeld: Vallëzimi ndihmon kundër plakjes së trurit
vallëzimi ruan trurin

Rehfeld: Vallëzimi ndihmon kundër plakjes së trurit

Një studim i publikuar së fundmi sugjeron se vallëzimi është i mirë për shëndetin mendor po aq sa është i mirë për trupin.

Një numër i meshkujve dhe i grave të moshave 68 vjeçare kishin marrë pjesë në një program ushtrimor 18-muajsh, ku programi përfshinte kurse javore të vallëzimit apo kurse javore të qëndrueshmërisë dhe ushtrimeve të fleksibilitetit.

Sipas autores të këtij studimi, Dr. Kathrin Rehfeld, që të dy llojet e ushtrimeve kishin ndikuar në parandalimin e plakjes së trurit.

Vallëzimi është zbuluar se ka efekt më të madh, ndoshta për shkak të fuqisë mendore që kërkohet për të mësuar një rutinë të re çdo javë.

@Fluidi

Provo po ashtu

anemia

Cilat janë simptomat e anemisë ?

Anemia është një sëmundje që ka 400 tipe të anemisë. Simptomat e kësaj sëmundje janë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.