RAJONI

Shqipëri, Kompanitë e sigurimit e bëjnë të detyrueshëm sigurimin vjetor nga përmbytjet

permbytjet_shqiperi_infoglobi

Kompanitë e sigurimit janë dakort për një nismë ligjore, e cila do ta bënte të detyrueshëm sigurimin vjetor të të gjitha banesave ndaj katastrofave natyrore. “Po kërkohet të bëhet në Shqipëri, kur në të gjithë botën është bërë shumë herët, pra s’po bëjmë diçka të veçantë, është diçka që ekziston …

Lexo më shumë

AIDS, Shqipëria e treta

flamuri_kombetar

Shqipëria zë vendin e tretë në rajon për sa i përket personave të infektuar nga HIV/AIDS. Nga të dhënat e ECDC, Qendra Europiane e Kontrollit të Sëmundjeve, e cila ka monitoruara situatën e HIV/AIDS në 15 vende, Shqipëria renditet pas Qipros dhe Malit të Zi për nga numrin i të …

Lexo më shumë

Maqedoni, u hiqet imuniteti 6 deputetëve

Maqedoni_deputetet_imuniteti

Parlamenti i Maqedonisë votoi heqjen e imunitetit të gjashtë deputetëve opozitarë, të akuzuar nga prokuroria publike për pjesëmarrje në ngjarjet e dhunshme të 27 prillit në parlament. 67 deputetë nga 120 që ka parlamenti i Maqedonisë votuan të premten për heqjen e mandatit të kolegëve të tyre. Ligjvënësit e opozitës …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!