fbpx

RAJONI

Kryeministri Rama: Shpallet gjendje e jashtëzakonshme në Shqipëri

Kryeministri Edi Rama ka shpallur sot gjendjen e jashtëzakonshme, një ditë pasi tërmeti u mori jetën 24 personave dha qindra të lënduar. Në mbledhjen e jashtëzakonshme të qeverisë, Rama tha se nuk është thjesht çështje financash. “Do shpallim gjendjen e jashtëzakonshme bazuar në Kushtetutë. Ashtu si kushtetua dhe legjislacioni shtjellojnë, …

Lexo më shumë

Legalisht në Evropë – jo azil

Migrimi, një nga arsyet për rritje të papunësisë për tre përqind

Kush nuk merr azil duhet të ketë të drejtën e punës legale, thuhet në një studim. Në Evropë kjo ka vetëm pjesërisht sukses. Çdo vit në vendet e BE futen ilegalisht me mijëra njerëz. Si duhet të zgjidhet statusi i tyre? Nevoja ka për punonjës sanitarë, pastrues apo punëtorë në ndërtimtari. …

Lexo më shumë

24 vjet nga Marrëveshja e Dejtonit

Sot bëhen 24 vjet nga nënshkrimi i Marrëveshjes së Paqes për Bosnjë dhe Hercegovinë, e njohur si Marrëveshja e Dejtonit. Marrëveshja u nënshkrua në bazën ushtarake amerikane “Wright Peterson” në Ohajo, më 21 nëntor 1995. Një nga parimet kryesore të kësaj marrëveshje, ishte në ndarjen e Bosnjë dhe Hercegovinës në …

Lexo më shumë