RAJONI

Sërish viza për Ballkanin?

Edhe nëse Gjermania rivendos regjimin e vizave, ata që do ta vujanë këtë në vendet e Ballkanit do të jenë sërish grupet shoqërore të margjinalizura – njerëzit e dobët. Në partinë gjermane CSU po shtohen zërat për kufizimin e lirisë së lëvizjes nga Ballkani. Rivendosja e regjimit të vizave mendohet …

Lexo më shumë

Gjermania: Shqipëria, Kosova dhe Mali i Zi të shpallen vende të sigurta

Autoritetet gjermane gjenden përballë një presioni në rritje për çështjen e menaxhimit të azilkërkuesve që kanë zbarkuar atje. Gjatë një samiti rajonal të organizuar në Baden-Vuertemberg , dyndja e emigranteve nga Ballkani ka dominuar bisedimet e kryetarëve të landeve. Teksa Bosnja, Maqedonia dhe Serbia janë deklaruar si vende të sigurta …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!