fbpx

RAJONI

Legalisht në Evropë – jo azil

Migrimi, një nga arsyet për rritje të papunësisë për tre përqind

Kush nuk merr azil duhet të ketë të drejtën e punës legale, thuhet në një studim. Në Evropë kjo ka vetëm pjesërisht sukses. Çdo vit në vendet e BE futen ilegalisht me mijëra njerëz. Si duhet të zgjidhet statusi i tyre? Nevoja ka për punonjës sanitarë, pastrues apo punëtorë në ndërtimtari. …

Lexo më shumë

24 vjet nga Marrëveshja e Dejtonit

Sot bëhen 24 vjet nga nënshkrimi i Marrëveshjes së Paqes për Bosnjë dhe Hercegovinë, e njohur si Marrëveshja e Dejtonit. Marrëveshja u nënshkrua në bazën ushtarake amerikane “Wright Peterson” në Ohajo, më 21 nëntor 1995. Një nga parimet kryesore të kësaj marrëveshje, ishte në ndarjen e Bosnjë dhe Hercegovinës në …

Lexo më shumë

Palmer sot takohet me Vuqiçin

Presidenti serb Aleksandar Vucic do të takohet sot me Matthew Palmerin, Përfaqësues Special i SHBA-ve për Ballkanin Perëndimor, dhe do të jetë një mundësi për të sqaruar qëndrimet e të dy palëve për çështjet e fokusuara me dy fjalë, me të cilat mediat e Prishtinës përmbledhin mesazhe nga një zyrtar …

Lexo më shumë