RAJONI

Milionat e BE-së për Ballkanin

Komisioni Europian ofron 10 milionë Euro grante për integrimin ekonomik rajonal në Ballkanin Perëndimor. Bashkëpunimin rajonal, BE e sheh si një element vendimtar për prosperitet në Ballkanin Perëndimor. Delegacioni i Bashkimit Europian, (BE) në Tiranë informoi të mërkurën, (18.12.2019) se Komisioni Evropian e konsideron bashkëpunimin rajonal ”element vendimtar për prosperitet …

Lexo më shumë

Parlamenti i Shqipërisë miraton pakon “anti-shpifje”

mediat

18.12.3019 Deputetët e Parlamentit të Shqipërisë kanë miratuar pakon “anti-shpifje”, që autorizon gjoba të rënda në mediat online dhe u jep më shumë pushtet rregullatorëve qeveritarë të mediave. Gjatë ditës, dhjetëra gazetarë dhe organizata të shoqërisë civile u kanë bërë thirrje deputetëve që të kundërshtojnë këtë projektligj, duke thënë se …

Lexo më shumë

Tiranë: Konferenca e ministrave të mbrojtjes së Nismës SHBA – Karta e Adriatikut 5

“Bashkëpunimi i SHBA-ve me vendet e A5 është pjesë e rëndësishme e sigurisë kolektive të Europës”, – deklaroi sot në Tiranë zëvendës-ndihmësja e Sekretarit të Mbrojtjes së SHBA – ve, Laura Cooper, në konferencën e ministrave të mbrojtjes së “Kartës së Adriatikut A5”. s Zonja Cooper tha se “Shqipëria është …

Lexo më shumë

Kërkohet mbështetje më e fortë financiare për Ballkanin Perëndimor

Austria, Italia, Sllovenia, vendet e Grupit të Vishegradit dorëzuan në Bruksel propozimin e tyre “për të përmirësuar procesin dhe integrimin e qëndrueshëm dhe të përshpejtuar të Ballkanit Perëndimor”. Në dokument propozohet që një “qasje e zgjeruar” të bazohet në “ruajtjen e parimeve ekzistuese”: anëtarësimin e plotë si qëllimin përfundimtar, përqendrimin …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!