fbpx

RAJONI

Parlamenti i Shqipërisë miraton pakon “anti-shpifje”

mediat

18.12.3019 Deputetët e Parlamentit të Shqipërisë kanë miratuar pakon “anti-shpifje”, që autorizon gjoba të rënda në mediat online dhe u jep më shumë pushtet rregullatorëve qeveritarë të mediave. Gjatë ditës, dhjetëra gazetarë dhe organizata të shoqërisë civile u kanë bërë thirrje deputetëve që të kundërshtojnë këtë projektligj, duke thënë se …

Lexo më shumë

Tiranë: Konferenca e ministrave të mbrojtjes së Nismës SHBA – Karta e Adriatikut 5

“Bashkëpunimi i SHBA-ve me vendet e A5 është pjesë e rëndësishme e sigurisë kolektive të Europës”, – deklaroi sot në Tiranë zëvendës-ndihmësja e Sekretarit të Mbrojtjes së SHBA – ve, Laura Cooper, në konferencën e ministrave të mbrojtjes së “Kartës së Adriatikut A5”. s Zonja Cooper tha se “Shqipëria është …

Lexo më shumë

Kërkohet mbështetje më e fortë financiare për Ballkanin Perëndimor

Austria, Italia, Sllovenia, vendet e Grupit të Vishegradit dorëzuan në Bruksel propozimin e tyre “për të përmirësuar procesin dhe integrimin e qëndrueshëm dhe të përshpejtuar të Ballkanit Perëndimor”. Në dokument propozohet që një “qasje e zgjeruar” të bazohet në “ruajtjen e parimeve ekzistuese”: anëtarësimin e plotë si qëllimin përfundimtar, përqendrimin …

Lexo më shumë

Nuk po kanë të ndalur tërmetet, po regjistrohen njëri pas tjetrit në shumë vende të botës

tërmeti grafika

Toka vazhdon të dridhet. Nga shumë pjesë të botës vijnë lajme për tërmete me intensitet të lartë. Më e fundit, është regjistruar pranë ishujve Andreanof në SHBA, me manjitudë 6.1. Gjatë të hënës, qendra evropiano-mesdhetare e sizmiologjisë, EMSC regjistroi lëkundjen në juglindje të Alaskës ndërkohë që janë sinjalizuar ditët e …

Lexo më shumë