euro_infoglobi

Qyteti me më së shumti miliarderë në botë

Falë Hong Kongut dhe Kinës, Azia ka shënuar rritjen më të madhe midis më të pasurve. Hong Kong ka tejkaluar zyrtarisht Nju Jorkun nga numri i njerëzve më të pasur në botë.

Në Hong Kong ka rreth 10,000, ndërsa në Nju Jork rreth 9,000 miliarderë.

Ndër dhjetë qytetet me banorët më të pasur në botë janë Tokio, Los Anxhelos, Londra dhe Parisi. Nju Jorku ka mbajtur vendin e parë për nga numri i miliarderëve që nga viti 2011.

Sipas disa vlerësimeve të tjera, Kina tani ka më shumë miliarderë sesa ShBA. Megjithatë, ndryshimet mund të vijnë këtë vit, veçanërisht pas luftës tregtare me Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe borxhit të madh financiar, shkruan CNN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.