fbpx
shtutgardi

Qyteti me më pak stres në botë gjendej në Gjermani. Jo më …

Gjermania rezulton të ketë qytetet me më pak stres në mbarë botën.

Ky ishte përfundimi i një studimi të Forumit Ekonomik Botëror, që e argumenton këtë gjetje me faktin se qytetet gjermane kanë hapësira të mëdha të gjelbra, një trafik shumë pak të ngarkuar, e mbi të gjitha nivele shumë të larta të gjendjes shëndetësore të banorëve.

Janë pikërisht 4 qytete gjermane, që më 2018 renditeshin në dhjetëshen e atyre më të qeta në botë. Mes tyre, Stuttgarti rezultonte të jetë qyteti me më pak stres në planet.

Sidnei në Australi ishte i vetmi qytet joeuropian që përfshihej në “Top 10”, ndërsa klasifikimi vijonte me Gracin (Graz) në Austri, Edinburgun në Britaninë e Madhe, Bordonë (Bordeaux) në Francë, Bernën në Zvicër, dhe Luksemburgun.

Në 5 qytetet me më së paku stres e lodhje sipas studimit të sivjetmë të OBSH-së, nuk prinë më  asnjë qytet nga Gjermania.

Studimi i sivjetmë shpalon se më së paku të stresuar janë njerëzit në qytetet si më poshtë:

1. Talin, Estoni

2. Ljubljana, Slloveni

3. Oslo, Norvegji

4. Sofje, Bullgari

5. Kopenhagë, Danimarkë

6. Barcelona, Spanjë

7. Amsterdam, Hollandë

8. Bukuresht, Rumani

9. Frankfurt, Gjermani

10. Pragë, Republikë Çeke

Lind pyetja, sa i stresueshëm është qyteti ku banoni ju? A ka më pak apo më shumë stres në qytetin tuaj tani në kohë të pandemisë? Komentoni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.