Qyteti më me gjelbërim në planet

Qyteti më me gjelbërim në planet

Qyteti më i gjelbëruar në plantin tonë është Praga, përveç se është tejet i bukur dhe me shumë vende kulturore.

Studimi që është marrë me këtë fakt ka vlerësuar se Praga përbëhet nga 56.7% zona të gjelbëruar, këtu hyjnë zonat natyrore, pyjet, lëndinat, por edhe hapësirat e gjelbra të krijuara nga njeriu.

Ky qytet që njihet edhe si qyteti i 100 kullave, mban edhe rekordin e kopshteve publike, me 22.5 metra katrorë për banor, njofton Klan Kosova.

Ndërkohë, qyteti me hapësirën më të vogël të gjelbër në dispozicion të një banori është Tokio, me vetëm 5 metra katrorë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!