Ballina / Galeria / Qyteti "ëndërr blu

Qyteti "ëndërr blu

Në Marokun verior ekziston një qytet i vogël i quajtur Chefchaouen. Ky vend i pazakontë mund të konsiderohet ndryshe një “ëndërr blu”, pasi pjesa e vjetër e tij është e mbushur me ndërtesa të lyera me bojë blu, nga bluja e hapur tek ajo me nuacë më të fortë

Kjo lyerje e pazakontë është preazantruar nga refugjatët hebrenj, të cilët besonin se sa më të shihje diçka blu, aq më shumë do mendoje për parajsën dhe zotin.

Tradita vazhdoi, derisa u kthye në një cilësi karaktersitike e anës së vjetër të qytetit.

@Fluidi

Provo po ashtu

geo magazine shqiperia

“Geo magazine” (1988): Shqipëria, vendi më i çuditshëm i Evropës

Në periudhën time universitare në Francë, një koleg student, nga që e dinte se jam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.