Quim Torra

Quim Torra zgjedhet President i Katalonjës

Quim Tora, është presidenti i 131 i Katalonjës. Pro pavarësisë së vendit nga Spanja ai mori mbështetjen e parlamentit të Barcelonës në raundin e dytë të votimit.

I kandiduar nga presidenti në ekzil, Carles Puigdemont, Tora mori 66 vota pro, 65 kundër dhe katër abstenime.

Zgjedhja e tij i jep fund paralizës institucionale të Katalonjës e cila ishte vendosur nën kontrollin e Madridit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!