Ballina / Galeria / Qielli sonte do të ndriçohet nga superhëna!
superhena_infoglobi

Qielli sonte do të ndriçohet nga superhëna!

Sot do të ndodhë superhëna, dhe bëhet fjalë për pamjen e mrekullueshme të hënës kur ajo në orbitën e saj ndodhet shumë më afër Tokës.

Ajo është 30% më e shndritshme dhe 14% më e madhe.

Fatlum janë fotografët britanikë, ku dhe do të shihet më mirë superhëna, të cilët kanë kapur disa foto të mrekullueshme por më e madhja nuk ka ardhur ende.

E përshkruar si një hënë e plotë kastori, sateliti do të jetë 226.182 milje nga TOka, më afër se mesatarja e 238.900 miljeve.

Pse quhet hëna e plotë kastori?

Sipas historisë, kolonitë amerikane e quajtën ngjarjen e nëntorit si një hënë kastori pasi tregonte kohën e vitit kur kastorët vendosnin pengesa para se moçalet të ngrinin.

Ndërsa termi Superhëna shënon kohën kur hëna është më afët tokës gjatë orbitës hënore.

1_superhena_infoglobi

2_superhena_infoglobi

Check Also

kina_qytetet0

The Independent: Qytetet kineze ku nuk jeton asnjë njeri

Në Kinë ekzistojnë qindra qytete që kanë çdo gjë që i nevojitet një jetese moderne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *